contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Varza, Cartofi Si Carne In Straturi, La Cuptor. Un Soi De Musaca.

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu e o musaca standard, dar am urmat pattern-ul. Un strat de varza, calita cu feliute de slanina, condimentata cu multa boia (sare, piper, cu ce va mai place). Un strat de carne macinata, gatita initial: adaugata peste ceapa + ardeiul calite; lasate sa "fiarba" cam 5 minute cu putin vin rosu, potrivit de gust si aroma (puneti ce verdeturi vreti, eu am pus amestec de telina, patrunjel si leustean uscate), fara sa omit usturoiul. Apoi un strat de cartofi, feliati subtire in felii rotunde. Si inca o data, in ordinea asta. Ultimul strat, cel de cartofi: presarati cu sare si boia; deasupra lor, felii de ardei kapia, totul stropit cu putin ulei. Apoi data mancarea la cuptor cu hartie de copt deasupra (nu mai avui folie de aluminiu, dar a fost mai misto cu hartia asta), decupata dupa forma oalei. Cu 10 minute inainte de-a fi gata, scoasa hartia, presarat mult cascaval si lasat la rumenit. 

O mancare saftoasa si destul de grasoasa (eu am folosit doar carne de porc, ce sa fac, asa se cere), dar cu gust bun si pacatos. De consumat din cand in cand, cu muraturi mai ales si cu pita de inmuiat in zeama pe care-o lasa. Daca nu vi se pare un gest prea grobian. A, si daca aveam varza murata, pfuai de mine! Mi-am dat seama ca nu stiu de ce si de unde, e una din combinatiile mele preferate: porc + cartofi + varza murata. Si eventual un iz de afumatura. Am crescut la tara, asta e.

Asa o scosei din cuptor. 


Ne putem oglindi in grasime, daca dorim.

Nu-i deloc perfecta, adica se cam dezintegreaza, dar e misto in felul ei.


    

Ierbisoara aia delicata e un fir de creson foarte tanar. Mi-e foarte greu sa le omor (pe plantute, zic). De fiecare data cand iau cate un fir, oftez si o fac repede, fara sa ma gandesc. Sper sa ma obisnuiesc, ca de-aia le gazduiesc de cand erau seminte. Ieri am gasit erba cipollina la Real in ghiveci, mai am de plantat salvia, niste patrunjel cret si isop, nu stiu ce-i ala, de-asta l-am luat. Ne merge bine deocamdata. Noua, plantelor. 

Articol recomandat de mancarurisimple.blogspot.com