contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Varza Calita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mod de preparare:
Varza se curata de frunzele vestede si se taie fideluta, cu un cutit bine ascutit, in asa fel incat sa fie cat mai subtire. Se presara cu sare si se lasa circa o jumatate de ora, dupa care se freaca cu mana si se stoarce de zeama. Varza bine stoarsa se pune intr-o cratita in ulei fierbinte, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda de cratita. Dupa ce s-a imbibat cu toata grasimea, se potriveste de sare, se pun boabele de piper (intregi), se adauga putina apa si se da la cuptor sa scada si sa se rumeneasca frumos. Cine doreste, poate sa o acreasca cu putin bors sau zeama de lamaie. Se serveste cu mamaliguta calda sau cu friptura de porc.
Varza este o legum? foarte pu?in caloric?, ea având în jur de 25 de calorii la 100 de grame de produs. Varza este un aliment alcalinizant nutritiv, energetic, remineralizant ?i tonifiant. Este preferabil s? se m?nânce în stare crud?, pentru a i se p?stra intacte proprietatile. Gra?ie con?inutului s?u bogat în vitamine, s?ruri minerale ?i clorofil?, varza restabile?te flora intestinal? ?i contribuie la cre?terea num?rului de hematii.
Nota:
Varza este o legum? foarte pu?in caloric?, ea având în jur de 25 de calorii la 100 de grame de produs. Varza este un aliment alcalinizant nutritiv, energetic, remineralizant ?i tonifiant. Este preferabil s? se m?nânce în stare crud?, pentru a i se p?stra intacte proprietatile. Gra?ie con?inutului s?u bogat în vitamine, s?ruri minerale ?i clorofil?, varza restabile?te flora intestinal? ?i contribuie la cre?terea num?rului de hematii.


reteta recomandata de gatindcumira.blogspot.com