Varza Calita
Sursa Varza calita
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Eu o sa va prezint varianta mea de varza calita asa cum am invatat-o de la mama si cum o fac de cand ma stiu. E simpla si gustoasa si se "asorteaza" excelent cu ceva costite proaspete, de exemplu, cum am folosit eu aici. Si pentru ca e toamna si e varza din belsug, vom folosi desigur varza proaspata...
Ingrediente:
-1,5 kg varza proaspata,
-3 linguri otet,
-3 linguri pasta de rosii concentrata,
-o lingurita cu varf boaia de ardei dulce,
-o lingurita rasa de cimbru uscat,
-2 foi de dafin,
-1 kg coasta proaspata de porc,
-sare,
-piper boabe,
-piper macinat,
-piper macinat,
Preparare:
Se curata varza de frunzele de deasupra si se taie fideluta cat mai subtire. Se sareaza si se stropeste cu otetul, dupa care se freaca usor cu mana ca sa se inmoaie si astfel sa fiarba mai repede.
Se adauga cca 250 ml de apa si deasupra se aseaza coastele spalate sarate si piperate. Se fierbe in vas acoperit vreo 30-40 min pe ochiul aragazului completandu-se cu apa daca este nevoie. Grasimea costitelor este suficienta pentru aceasta mancare asa ca nu este nevoie de adaos de ulei sau alta grasime decat daca vreti in mod special.
Dupa aceasta se adauga pasta de rosii, condimentele, boiaua, se potriveste de sare si se da la cuptor in vasul descoperit ca sa se rumeneasca bine costitele.
Se serveste cu marar proaspat deasupra si mamaliguta calda.
Varza calita este o mancare simpla si satioasa, foarte potrivita pentru un pranz in familie!
Pofta buna!