contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Varza Calita Picanta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Varza calita, cu sau fara carne, s-a mai vazut pe net, numai ca eu aveam de impacat si … si varza. Eu aveam chef de genul care ii place Stellei, dar cu varza dulce, al batrn vrea cu carne si mai zemoasa.

Voiam si cu cimbru dar si cu marar. Ambele variante au iesit iuti de iti sare pielea de pe oase.

Ei bine, pana m-am hotarat ce si cum, am pus intr-o cratita carnea de porc cu putin ulei (si am tot completat apa cate putin) si separat varza frecata cu sare, cu ardei iuti (mama da iuti), tot in putin ulei, la calit.

Ma rog, porcul cred ca era de pe vremea cand s-a compus Mistretul cu colti de argint, asa ca l-am dat din cratita la kukta vreo jumatate de ora ca nu ma intelegeam cu el.

Asa ca pentru varianta A am amestecat carnea, o parte din varza calita, cimbru, foaie de dafin, suc de rosii, piper.

Si am lasat totul la cuptor.

Dar nu sa se rumeneasca, sa mai ramana si nitica zeama. Cum spuneam, iute foc.

Cat despre varianta B, asta chiar te scotea din incaltari, am amestecat numai varza inabusita (cred ca am nimerit cam multi ardei), piper, marar, am pus in vas si am mai stropit cu ulei (mie imi place mai uleioasa) si am lasat sa se rumeneasca.

Mi-a placut mult ca varianta A cu B nu seamana din cauza condimentelor si a carnii, fireste, dar prefer varianta B ca dupa ce i-am ales rumeneala (pe care am mancat-o), am mai pus-o odata la cuptor si am mai obtiunut un strat prajit :D

Iute de mori, metaforic vorbind.

hard roc aleluia



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com