Varză Călită La Cuptor/ekşi Lahana Kallesi
articol scris de nilgun blog bucatariaturceasca.blogspot.com
INGREDIENTE:
o varză murată mai mică
o ceapă mare
o ceaşcă de orez
pastă de tomate
condimente (sare, piper, boia de ardei)
MOD DE PREPARARE:
Se taie varza murată, ceapa se toacă şi se căleşte în puţin ulei, apoi se pune
puţină boia dulce după care orezul. Pasta de tomate este desfăcută cu un pic de apă. Într-o tavă de cuptor se pune puţin ulei după care se pune un rând de varză tocată, un rând de orez şi jumătate din cantitatea de pastă de tomate după care iară un rând de varză tocată şi restul de pastă de tomate. Se pune la cuptor pentru o oră şi jumătate, amestecându-se din când în când şi dacă este nevoie se poate adăuga apă astfel încât să nu se lipească sau să se usuce varza.
Cu toate că este o mâncare foarte săţioasă o putem servi alături de bucăţi de carne şi ardei iute.