Varza Calita Cu Piept De Rata
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Modalitate de preparare:
Varza o taiem fin, o frecam cu sare sa se inmoaie si o punem intr-o oala mare.
- 1 varza MARE
- 400 ml suc de rosii
- 4 linguri bulion
- 4 cepe potrivite
- 3 frunze de dafin
- 2 linguri de sare
- cateva boabe de piper
- patrunjel
- 1 piept de rata
Modalitate de preparare:
Varza o taiem fin, o frecam cu sare sa se inmoaie si o punem intr-o oala mare.
Calim ceapa peste care adaugam varza si foile de dafin.Calim varza la foc mic cca 1 ora amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca de oala.
Pofta buna!
Dupa aceea punem bulionul si sucul de rosii peste varza in oala si mai fierbem cca 20 minute
Dupa ce a fiert varza pe foc, punem pieptul de rata peste varza, pe care l-am fiert in prealabil, il condimentam cu sare si piper, punem si putin ulei peste el sa se rumeneasca in cuptor si bagam oala in cuptorul incins la 200 grade pentru cca 30 minute.Dupa aceea punem verdeata (patrunjelul) si scoatem oala din cuptor.
Aranjam intr-o farfurie un pat de varza si punem pieptul de rata taiat felii. Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.Pofta buna!