contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Varza Calita Cu Carnati Si Bacon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE:

2 kg varza murata
600 g carnati afumati
200 g bacon
1 lingurita piper boabe
1 ceapa
1 ardei rosu (kapia)
2 foi de dafin
1/2 lingurita cimbru uscat
3 linguri pasta de rosii
3 linguri vin alb

PREPARARE:

Intr-o cratita cu putin ulei calim carnatii apoi adaugam bacon-ul taiat cuburi, lasandu-i la rumenit pana ce carnea isi schimba culoarea (sa nu fie prajite).

Spalam varza murata, taiem cotoarele si o taiem julien. O scurgem bine de zeama, eventual o strangem in mana.
O punem intr-o oala, impreuna cu ceapa tocata, frunzele de dafin, cimbru, piper, ardei tocat si carnatii prajiti cu bacon. Punem apa si fierbem totul in clocot cam 10-15 minute.

Luam de pe foc si le mutam intr-un vas termorezistent. Adaugam pasta de rosii, vinul si untura si dam la cuptor pentru aproximativ o ora, la 200°C, pana se rumeneste usor si scade lichidul. Vom amesteca din cand in cand in vas. Daca avem prea mult lichid, mai scurgem din el si lasam in continuare la cuptor pana se caleste toata varza uniform.

O servim calda cu mamaliga si ardei iute.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook