Varza Calita Cu Carnati De Bere Si Mamaliga
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Dragilor, azi m-am hotarat sa gatesc varza calita cu carnati de bere si mamaliga. Stiu ca este post, dar imi era atat de pofta..
Am avut nevoie de:
- 2 verze medii;
- verdeata (marar, tarhon, cimbru)
- 300 ml bors proaspat;
- 2 linguri ulei floarea soarelui;
- 5 linguri bulion;
- 10 carnati de bere;
- cateva boabe de piper si cateva frunze foi de dafin;
Am tocat varza fideluta si am presarat-o cu sare. Inainte de a o pune treptat in ceaunul cu ulei am frecat-o putin pentru a-si lasa zeama. Am pus treptat varza in ceaunul de pe foc si am amestecat din cand in cand pentru a se inmuia toata. Cand aceasta s-a inmuiat am adaugat bulionul si am amestecat. Borsul l-am pus si pe el treptat, cand am vazut ca scade zeama am mai adaugat putin bors si tot asa pana cand l-am terminat.
Intr-o tigaie am pus carnatii de bere si i-am lasat putin pana a mai iesit grasimea din ei. Dupa care i-am adaugat in varza.
Am adaugat cateva boabe de piper, frunze de dafin si verdeata si am dat totul la cuptor pentru aproximativ 20-25 minute la foc potrivit.
Intre timp am pregatit mamaliga si iata ce a iesit. O bunatate! Pacat ca nu am avut un ardei iute, data viitoare ma pregatesc cu de toate.
Pofta buna!