Varza Calita Cu Carnati Afumati
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mancarea aceasta este preferata sotului meu, deci este doar pentru mustaciosi.
Dupa o reteta din revista Click!Pofta buna! nr1/2013.
Pregatire: 40'
Preparare: 1h
Dificultate: usoara
Portii: 6
Ingrediente:
1 varza murata,
300g carnati de casa afumati,
150g slanina afumata,
1 cutie de rosii cuburi SunFood,
250ml vin alb,
o lingurita de cimbru maruntit Kotanyi,
2 foi de dafin Kotanyi,
5 boabe de piper negru,
rasnita de piper Kotanyi.
Mod de preparare:
Se taie slanina bucati, apoi dintisori-soricul a disparut :P- si se rumeneste intr-o tigaie
pana cand isi lasa grasimea. Cand s-au sfrijit, exact ca in poza,
le scoateti si adaugati carnatii taiati felii groase
sau bucati de 3cm si ii lasi la rumenit.
Ii scoti deoparte si pastrezi grasimea.
Separat, toci varza-eu am cumparat-o gata tocata, de la Auchan-o clatesti cu apa calduta, o storci si o asezi intr-o cratita. O condimentezi cu cimbru, foi de dafin,
piper boabe,
piper rasnit/macinat, coriandru boabe (optional)-eu nu am avut-torni peste ea grasimea in care s-au rumenit carnatii si slanina, adaugi vinul
si putina apa calduta.
Lasi sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se patrunde varza si scade bine zeama.
Adaugi rosiile cuburi
si amesteci usor, apoi carnatii si slanina si introduci vasul la cuptor pentru circa 20 de minute.
O servesti calda cu paine neagra sau mamaliguta.
Mustaciosul meu a preferat cu mamaliguta! Asa ca am tranti rapid si un bot de mamaliga.
Apropo, e o mancare pentru mustaciosi ;-) Ati mai vazut o lingura cu mustata? :D
Iar in sticloanta aia mica e palinca de Cluj. Pentru cunoscatori ;-)
Cu tricolor ca sa cinstim Ziua Unirii Principatelor Romane, doar suntem in 24 Ianuarie!
Sfat: Varza murata se desareaza in multa apa rece, timp de 2-3 ore.