Varza Calita A La Eforie Sud Si Dovlecei In Aluat De Bere
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Dovleceii is ai mei (adica eu i-am executat cum stiu eu), lasati cu sare, scursi, facut aluat de bere (faina, ou, bere, ca la cartofi umpluti pane si nu numai).
De acum incolo stiu ca stiti, dar repet: dovleceii scursi bine se dau prin faina, apoi aluat de bere, apoi se prajesc. Se pot hali cu usturoi, marar, le puteti pune sare, piper, iutica (au nu, cica e verboten) si se pot poza dupa posibilitati.
Cum a facut neamul meu varza calita (buna, gustat): a calit gusa de porc afumata si ceva slana asisderea, cu ceapa, a pus varza tocata si ardei gras si a lasat varza la fiert.
A pus marar, a intins totul in tava, a insirat deasupra niste bucati de pui si a lasat sa zaca la cuptor pana am venit noi de la piscina aia care va ziceam, se numeste Marea Neagra.
E nasol pe timp de vara, pare simplu cand scrii trei vorbe, dar la curte e mai simplu, ca nu te frige si cuptorul in cap, plus ca ora aia in care zace te poti racori la marea piscina a Romaniei (bine, ca nu e numai a Romaniei, dar trecem peste asta).
Oricum, foarte buna, ma tot abtin sa nu gust. rororo