Varza Acra Cu Afumatura Si Masline Negre
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
3 verze acre ( eu am avut doua si niste ramasite)
cimbru
piper
ulei
750ml suc de rosii
3 foi de dafin
200g masline negre
apa
1,200kg scarita afumata ( a mea s-a nimerit cu putine coaste si multa carne – nu stiu cum de le-a scapat)
Se taie varza fideluta, se stoarce bine de zeama si se pune intr-o cratita.
Se pune cimbru, ulei, sucul de rosii, piper, foile de dafin si apa pana se acopera varza.
Se baga la cuptor pana este aproape gata. Din cand in cand se mai adauga apa calda cand scade apa. Se pune apoi scarita ( care era foarte bine preparata).
Se adauga maslinele, se mai tine la cuptor pana se face varza. Cand este fiarta varza se scoate de la cuptor.