Varza A La Cluj
Sursa Varza a la cluj
articol scris de habet blog culinarecufeteistete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ne trebuie: citeste toata reteta
1 kg pulpa de porc si vita, tocata
1cana orez, ceapa 2 buc., sare piper
morcov1 buc, marar, patrunjel
crengute de cimbru,
2 l suc de rosii,
2 verze, 2 oua
350 gr kaizer
2 rosii mai mari
smantana
Se curata si se dau legumele ( ceapa, morcov)prin razatoare ..
Se adauga peste carne,si se mai pun si zarzavaturile verzi taiate marunt, apoi sare ,piper , orez, cimbru macinat. Multe gospodine , nu folosesc si oua, dar mie imi place ca leaga compozitia mai bine.
Deci punem si ouale si amestecam.
Separat, varza se taie fideluta si se freaca cu sare ,piper , rosiile si kaizerul felii.
Pregatim o cratita mai inalta si asezam: un rand de varza, felii de rosii crengute de cimbru, felii de kaizer , apoi un rand de carne, apoi varza... si tot asa pana terminam cu un rand de varza.
Turnam sucul de rosii (daca nu avem indeajuns ,putem completa cu apa), acoperim si dam la cuptor, la foc mic cam 1ora. o ora si ceva!
Asa arata scoasa din cuptor!
Taiati in patrate, presarati cu patrunjel verde proaspat tocat si smantana!!!
Sa stiti ca merge facuta la craciun, cand nu avem timp sa invartim la sarmale..!Pofta buna!