Varza A La Cluj
articol scris de pura_coriina blog cebucatarim.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
-o varza marime medie
-300-400 grame de tocatura carne de porc
-carnati de casa (optional, daca vreti si aveti)
-100 grame de orez
-100 ml de bulion
-smantana
-o ceapa rosie medie
-sare
-piper
-boia
-putin pesmet
-putin unt
-ulei
Varza se toaca marunt si se caleste in ulei incins. Se condimenteaza cu sare, piper si boia. Orezul se fierbe in apa cu sare. Carnea se caleste impreuna cu ceapa, se adauga bulionul se condimenteaza si se lasa la fiert pana scade sosul.
Se unde un vas termorezistent cu unt si se presara pesmet. Se pune un strat de varza, unul de carne (peste care am pus si carnatii) si un strat de orez. Terminam cu un strat de varza calita si unul zdravan de smantana. Dam la cuptor pana cand se rumeneste pe deasupra. Se serveste cald cu smantana.
Pofta buna!