Varza A La Cluj
Sursa Varza a la Cluj
articol scris de Silvioara2 blog bucatariasilviei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am folosit 1/2 kg carne tocata de porc (se poate si amestec), o ceapa tocata marunt, 3 linguri de orez prefiert, 2 linguri suc de rosii (facut in casa), sare, piper, cimbru (o lingurita), 2 rosii mari, o varza de 1 kg. Cantitatile se pot mari dupa preferinta.
Sa incepem cu varza: se taie fideluta, se presara o lingurita de sare peste ea si se lasa aprox. 10 min. sa se inmoaie. Se caleste apoi intr-o cratita cu putin ulei (4-5 linguri) la foc mic, pana scade volumul si se inmoaie binisor. Se amesteca cu cimbrul si se lasa la racit.
Orezul se pune la fiert cu apa cat sa-l acopere si se pune pe foc mic pana incepe sa fiarba. Se opreste focul se lasa la inmuiat cam 10-15 min., apoi se scurge de apa.
Carnea tocata se amesteca cu ceapa, orezul, sucul de rosii, sare, piper, cimbru.
Intr-o cratita unsa cu putin ulei se aseaza un strat de varza, carnea tocata si un alt strat de varza. Se aseaza deasupra rosiile taiate felii si se toarna o cana si jumatate de apa, pana se acopera putin varza de deasupra.
Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru o ora si jumatate. Se serveste cu mamaliguta, smantana si ardei iute.
Daca varza este dulce, atunci se serveste cu iaurt, iar daca varza este murata, se serveste cu smantana.