Varza A La Cluj Si Musaca, Superoferta, 2 In 1
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Ieri mi-a fost cam rau, ma si mir ca am terminat-o, dar e tare buna, acum nici nu stiu ce e de fapt, am combinat doua chestii clasice sau am facut altceva, neinteresant. Cum am fost tuflita, nu am poze impresionante nici macar cu preparatul final, dar credeti-ma, e bun de tot.
Incet, incet, cu pauze, am adunat ingredientele: varza murata, ceapa, carnat ardelenesc (ala intim, da), cartofi, carne tocata, smantana, o cutie de rosii tocate, orez.
Din momentul asta a inceput un du-te vino iar gateala s-a terminat tarziu in noapte. Asa ca incerc sa iau pe pasi.
1. am calit carnea cu ceapa (e slaba, nu a lasat deloc grasime asa ca am mai adaugat ulei cand am calit varza);
2. am lasat carnea in pace si am calit varza cu mult piper si foi de dafin;
3. m-am luat cu mainile de cap la fiecare vizita in bucatarie (abia azi dupa amiaza am reusit sa strang tot, ce fierbe in oala cu presiune e in urmatoarea postare);
4. m-am indopat in pauze cu diverse pastile, luate dupa ureche;
5. am pus asa: peste varza calita, carnea (nici nu am avut rabdare sa se desfaca asa cum trebuie), orez, rosii, smantana, cartofi.
6. am acoperit cu apa si am dat la cuptor.
Era cat pe ce sa o uit si sa se carbonizeze, poza e facuta tarziu in noapte, cu mana tremurand.
Nici dimineata nu eram prea stabila, dar va jur pe rosu ca e excelenta.
rororo