Varza A La Cluj (sarmale Imprastiate)
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Un fel de mancare foarte interesant
Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1)
- o varză mica (in jur de un kilogram)
- 800 gr de carne tocata vita amestecata cu porc
- 200 gr de pulpa de porc afumata
- 50 gr de slaninuta afumata
- 2 rosii
- 2 cepe
- o cana de orez
- smantana, bulion
- sare, piper, peperoncino
Plan de lucru:
- punem varza la calit intr-o oala cu putin ulei timp de doua minute, iar apoi adaugam o cana de apa (poza 2). Lasam sa fiarba. Cand varza este facuta adaugam doua linguri de bulion, sare, piper, peperoncino – dupa gust (pozele 3 si 4).
- separat, calim ceapa, iar apoi adaugam carnea tocata (poza 5). Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea, condimentam si adaugam pulpa de porc afumata si slaninuta taiate marunt (poza 6)
- intr-o oala mica, fierbem orezul si il scoatem intr-un bol (poza 7).
- ungem un vas de yenna cu ulei si asezam primul strat de varza, peste care intindem orezul (pozele 8 si 9) si carnea (poza 10). Acoperim cu al doilea strat de varza (poza 11)
- decoram cu rosiile taiate rondele subtiri, peste care intindem smantana (poza 12)
- bagam la cuptorul incins inca aproximativ 20 de minute (pozele 14 si 15)
- pofta buna! (poza 16)
Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 6 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita