Varză A-la-cluj In Vas De Lut
articol scris de gatitdemine blog gatitdemine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Varză - aprox 1.2kg
Ciolan afumat - 1.3 kg
Orez - 1 cană
Ceapă - 2 buc
Bulion sau pastă de roşii
Cimbru şi mărar
Preparare :
1.Se taie ceapa (nu neapărat foarte mărut) şi se pune la prăjit ,la scurt timp se pune şi orezul în tigaie după care punem carnea tocată împreună cu ceapa şi orezul câteva minute până carnea îşi schimbă culoarea .După ce oprim focul punem în conţinut sare cimbru şi mărar.
2.Varza se taie foarte mărunt.Se pune puţină sare cimbru şi mărar şi se frământă puţin(ve-ti observa că scade în volum). Se poate folosi si varza murata dar eu prefer varza cruda
3.Punem ingredientele împreună în oala de lut în straturi succesive după care turnăm bulionul şi puţină apa ornăm cu câteva felii de roşii şi punem oala la cuptor cu foc potrivit aproximativ două ore .
Se servește cu smântană