Variatii Condimentate Din Branza
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Vrei un aperitiv usor, aromat, mai ceva ca la francezi? Ce-ai zice de un platou numai cu branzeturi, dar aromate cu condimente? Suna bine, nu? Si merge ca meniu pentru sarbatoare. Iata de ce ai nevoie pentru 4 portii:partea alba de 3 cepe, 2 catei de usturoi, 1 ardei rosu, cate un fir de arpagic, patrunjel si busuioc, 1kg de branza slaba de vaci, 2 linguri cu suc de lamaie, 150 ml de iaurt cremos, sare, piper alb macinat si 1/2 de lingurita cu boia(mediu iute).
Ceapa se curata, la fel si usturoiul. Ceapa se va taie in cubulete. Ardeiul se taie in doua, se scoate cotorul, se spala, se taie in cubulete, se spala verdeata si se usuca cu ajutorul unui prosopel de hartie.
Branza se paseaza cu ajutorul unei palete, se amesteca bine cu sucul de lamaie si iaurtul cremos. Se piseaza bine de tot usturoiul, peste acesta se adauga ceapa.. ardeiul si verdeata proaspata, tocata maruntel. Se amesteca totul. In acets timp mancarea capata o aroma irezistibila, pana si pentru cei mofturosi din fire.
Se adauga apoi sare, piper si boia, sis e poate servi cu paine in faina integrala.
O portie are 350 de kcal.
Sa aveti pofta!