contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vargabeles

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
        Bucătăria ungurească după părerea mea se poate descrie în trei cuvite "Totul are gust". Vargabeles este una dintre reţetele care poate confirma asta. 

 Ingrediente :
Tăieţei laţi 500gr 
brânză de vacă 500gr
zahăr pudră 9 linguri 
stafide 50-100 gr 
zahăr vanilat sau esenţă de vanilie şi pesmet 
4 ouă
Preparare :
 1.Stafidele se pun în apă călduţă cu puţin zahăr şi rom lăsându-se cam 1-2 ore .
2.Tăieţeii se fierb cu sare şi se răcesc.
  3. Gălbenuşurile se freacă cu 4 linguri de zahăr pudră, zahăr vanilat sau esență de vanilie  şi cu braza iar albuşurile se bat spumă cu 5 linguri de zahăr .
   4.Se amestecă bine tăieţeii cu braza,stafidele şi gălbenuşurile după care intraga compoziţie se pune peste albuşurile bătute spumă , amestecând mai încet că să nu se lase spuma şi turnăm totul într-o tavă care în prealabil a fost unsă cu unt sau ulei şi tapetată cu pesmet.
 5.Tava se pune la cuptor pentru aproximativ o oră . Cam după 30 de minute se presară pesmetul amestecat cu zahăr tos în proporţii egale. 

                   Se serveste rece !