Vaporase Cu Branza
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Daca inca va mai ganditi ce sa asterneti pe masa de Craciun, venim noi cu o idee grozava: vaporase cu branza. Aperitivul este unul inedit, chiar si cei mici se vor infrupta din el. Cucereste prin aspect si aroma.
Pentru 12 bucati ai nevoie de: 200 de grame de faina alba, 100 grame de margarina dietetica, sare, nucsoara rasa, 1 ou, 1/4 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 rosie carnoasa, 1 fir de ceapa verde, 1 legatura de arpagic, 1 legatua de patrunjel, 400 grame de branza de vaci pasata, 1 lingurra cu parmezan dat pe razatoare si piper.
Va mai trebuie: un pic de ulei pentru forme, hartie pentru copt si verdeturi.
Faina se framanta cu margarina dietetica, nucsoara, sarea, oul si coaja de lamaie Dupa aceasta se imparte aluatul in 12 parti egale. Cu fiecare se modeleaza o forma de vaporas. Eh, acum sa va vad.
Ca sa nu se strice formele de vaporoase, ungeti-le cu margarina dietetica.Insa, va trebui ca la fiecare forma sa lasati o margine. Se pun pe o tava, apoi in frigider unde vor sta 1 ora.
In acest timp cuptorul se incalzeste la 200 de grade Celsius. Peste aluat se intinde o folie de copt, deasupra se pune fasolea uscata, si se baga la cuptor. Se coace timp de 10 minute. Apoi se indeparteaza folie de copt si se scoate fasolea. Vaporasele se lasa sa se raceasca.
Rosia se spala, se taie cubulete. Ceapa verdes e curata, se spala, se taie subtire in rondele(chiar si partea verde a acesteia) Se amesteca ecapa cu rosia, verdeata tocata, branza, parmezanul, sarea si pierul. Umplutura se asaza in formele de vaporase. Se presara pe deasupra verdeata.
O portie are 180 de kcal.
Pofta buna!