Vafe / Vafele / Waffles / Gaufre /gofre
articol scris de AlexJ blog alexandra-bucatariamea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Waffles |
Vafe / Vafele / Waffles / Gaufre / Gofre - Different Names For The Same Thing.
Pentru că a fost un weekend bun , am avut şi ceva bun la micul dejun. Toată lumea ştie să facă pâine cu gem, dar când gemul ajunge pe nişte vafe devine o minunăţie , iar tu devii
"cel mai mare bucătar " în ochii copiilor tai .
Vafe |
Aşadar avem nevoie de :
300 g făină
60 g zahăr pudră
3 ouă separate
500 ml lapte
2 plicuri zahăr vanilat
1/2 linguriţă praf de copt
un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu
sare
50g unt topit
Mod de preparare:
Acest aluat este pentru 12 bucăţi.
Făina, zahărul , praful de copt, bicarbonatul şi sarea se amestecă într-un vas.
In lapte se pun gălbenuşurile cu zahărul vanilat şi o lingură de zahăr, se adaugă şi untul topit (dar nu tot, se mai lasă puţin şi pentru uns aparatul ). Se amestecă bine toată această compoziţia.
Acest amestec se toarnă peste amestecul de făină . Şi din nou se amestecă foarte bine, să nu existe cocoloaşe.
Se bat albuşurile spumă şi se încorporează încet în aluat, că să nu se lase.
Se pune aparatul la încălzit şi se unge cu unt. In funcţie de aparat se aproximează şi cantitatea de aluat necesară ( aprox. un polonic).
Coaceţi imediat aluatul obţinut. Nu uitaţi aparatul de vafe trebuie uns cu unt şi setat la temperatura înaltă.
Făina, zahărul , praful de copt, bicarbonatul şi sarea se amestecă într-un vas.
In lapte se pun gălbenuşurile cu zahărul vanilat şi o lingură de zahăr, se adaugă şi untul topit (dar nu tot, se mai lasă puţin şi pentru uns aparatul ). Se amestecă bine toată această compoziţia.
Acest amestec se toarnă peste amestecul de făină . Şi din nou se amestecă foarte bine, să nu existe cocoloaşe.
Se bat albuşurile spumă şi se încorporează încet în aluat, că să nu se lase.
Se pune aparatul la încălzit şi se unge cu unt. In funcţie de aparat se aproximează şi cantitatea de aluat necesară ( aprox. un polonic).
Coaceţi imediat aluatul obţinut. Nu uitaţi aparatul de vafe trebuie uns cu unt şi setat la temperatura înaltă.
Când sunt gata scoateţi-le pe un grătar
Vafele |
şi presăraţi zahăr pudră ... sau mânjiţi-le cu gem... sau cu fructe proaspete.
Se servesc calde!
De abia am reuşit să fac câteva fotografii, deoarece mi-au fost şutite fructele.
Gaufre |
Să aveţi zile călduroase !!!
Mai puteţi încerca şi biscuiţi din vafe.
Mulţumesc pentru vizită !!!!