contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vafe Cu Mousse De Ciocolata Si Mascarpone

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La multi ani tuturor celor ce poarta numele Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril!
Sa fiti sanatosi, luminati la minte si buni!

Cum o sarbatoare nu poate trece fara daruri, eu am preferat o varianta handmade care de cele mai multe ori imi reuseste: cadoul dulce.
Si iata ce a rezultat: Vafe cu mousse de ciocolata si mascarpone.






Am ales sa combin citeva ingrediente pe placul sarbatoritei:
- 200 gr ciocolata neagra 52% cacao
- 2 linguri mascarpone
- 200 ml smintina dulce pentru frisca
- 50 ml lichior Disaronno amaretto
- cirese confiate
- fulgi de migdale
- 10 vafe

Intii am pus impreuna intr-un vas ciocolata si smintina incalzindu-le usor pina s-au topit si amestecind continuu asa incit sa obtin o crema omogena.



Dupa ce am indepartat vasul de pe foc am adaugat si lichiorul incorporindu-l in crema.

Cind compozitia s-a mai racorit am adaugat si crema de mascarpone amestecind cu miscari energice.



 Am pus vasul in frigider pentru ca crema sa capete putina consistenta si intre timp am pregatit vafele.
Lucru simplu, care nu mi-a luat multa vreme: am topit la bain-marie citeva cuburi de ciocolata impreuna cu un patratel mic de unt (am aproximat din priviri cantitatea dorind sa obtin un guler de ciocolata putin mai moale pentru vafe). Cind ciocolata a devenit fluida am turnat-o cu o lingurita de jur-imprejurul cornetelor si le-am asezat cu gura in jos pe un gratar lasind timp ciocolatei sa se intareasca.
Restul a fost o joaca.
Folosind un poche am umplut pe jumatate vafele cu crema, am pus in mijloc o cireasa confiata, dupa care am completat cu crema. Deasupra am presarat fulgi de migdale.


Am dat o tusa finala cu un mot de frisca proaspata, nu prea multa, completind cu o cireasa si ceva sprit de ciocolata, pentru efect.