Vafe Cu Dovleac
Sursa Vafe cu dovleac
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 30 minute
Cantitate : 12 vafe (cu latura de 10cm)
Ingrediente
- 300 gr faina, cernuta
- 1 ½ lingurita bicarbonat
- 1 lingurita scortisoara
- un praf de sare
- 100 gr zahar brun
- 4 oua
- 250 gr piure de dovleac
- 200 ml lapte
- 30 gr unt, topit
- coaja rasa de la ½ portocala
- 1 lingurita esenta de vanilie
Preparare
- Intr-un vas se amesteca faina, bicarbonatul, scortisoara si sarea.Intr-un alt vas se bat ouale cu zaharul.Se adauga piureul de dovleac, laptele, untul topit, coaja rasa de portocala si vanilia.Se inglobeaza amestecul cu faina si se omogenizeaza.
- Se unge cu putin ulei forma pentru vafe.Se toarna aluat in forma si se prajesc vafele pana se rumenesc.Se servesc calde cu miere sau pudrate cu zahar.