Usturoi Copt
articol scris de Andie blog reteteveggie.com
Prepare to get your hands dirty and your mouth full. Daca esti un iubitor de usturoi, ca subsemnata, atunci reteta asta e darul lui Dumnezeu pentru tine. Si se mai si face repede.
Ingrediente
4-6 capatani de usturoi, intregi, in coaja
3 linguri ulei de masline
sare de mare
1. Cu un cutit ascutit taiem coada capatanii de usturoi, in asa fel incat fiecare catel sa fie expus in capat.
2. Il asezam pe un patrat de folie de staniol, il stropim bine cu ulei de masline (eu am folosit o pensula de uns) si presaram cu sare (si condimente, daca vrea mushchiu’ nostru).
3. Il invelim bine in bucatica de staniol si dam la copt aprox. 30 min.
E ok si rece, but trust me, serviti-l cald, si nu-l veti uita niciodata. Practic, prin partea sectionata a cateilor de usturoi stoarcem pulpa. Il puteti servi pe paine, ca o pasta, il puteti amesteca cu smantana ca dressing pentru cartofi, cu paste, ce sa mai, cum va taie capul! And save the garlic breath for some other time cuz this baby is totally innocent!
Hugs now,
Andie