contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Urzici Grecesti

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Sunt doua feluri de urzici :urzica moarta si urzica pitica sau greceasca.
Urzica greceasca creste pana la 20 cm, are frunza creata de culoare verde galbui si “urzica” foarte rau atunci cand punem mana pe ea.
Urzica este alimentul verde cel mai sanatos, fiind o adevarata uzina de substante benefice si avand proprietati curative de exceptie.

MANCARE  DE  URZICI

INGREDIENTE:

  • 1kg urzici
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri pesmet
  • 3 catei de usturoi
  • sare, vegeta
  • 2-3 linguri cu ulei

PREPARARE:

Intr-o oala punem apa cu un praf de sare la fiert si cand da in clocot adaugam urzicile spalate ( cu grija…) in mai multe ape.
Dupa ce s-au oparit le scurgem de apa si oprim un pahar cu zeama in care au fiert. Incepem sa le frecam cu o lingura de lemn (sau cu blenderul) adaugand faina, pesmetul , usturoiul pisat si vegeta dupa gust.  Subtiem cu  zeama in care au fiert. Incingem uleiul intr-o tigaie si adaugam urzicile. Le calim  pana se ingroasa si se leaga bine.

Se servesc cu mamaliga rece.




Articol recomandat de a - truedelights.wordpress.com