Urzici Cu Usturoi
Sursa Urzici cu usturoi
articol scris de mihaela18 blog micky-mihaela.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este primavara!
Urzicile se vand mai nou la toate colturile de bloc.
Deci imposibil sa ratati aceste minunate plante.
Iata una din retetle mele cu urzici.
Urzicile se vand mai nou la toate colturile de bloc.
Deci imposibil sa ratati aceste minunate plante.
Iata una din retetle mele cu urzici.
Ingrediente:
- 1 kg urzici,
- 30 ml ulei,
- 2 capatani de usturoi,
- 2 linguri faina,
- sare.
Mod de preparare:
Urzicile se aleg, li se inlatura coditele mai groase si se spala in mai multe apa.
Folosim manusi de unica folosinta pentru curatarea urzicilor.
Urzicile le punem in apa clocotita cu putina sare.
Dupa 5 minute se scurg de apa si se toaca marunt.
Calim ceapa tocata marunt, adaugam faina si amestecam bine.
Adaugam si urzicile, usturoiul pisat si 2 cani cu apa.
Cand am spus 2 capatani de usturoi, m-am referit la cel romanesc, mititel, daca folositi capatani mari, reduceti la cel mult o capatana.
Lasam sa dea cateva clocote si stingem focul.
Servim cu mamaliguta si celebrul ou ochi.
Ornam cu ceapa verde si praf de chilli (ori boiaua romaneasca).
Pofta buna!
PS: Scuze pentru cei care tin post. Eliminati oul din farfurie.