Unul Pentru Toti Si Toti/-ate Dintr-un “unul”
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE - maia:
-500g faina alba
- 500g apa
- 2g drojdie uscata
MOD PREPARARE:
Ingredientele de mai sus se amesteca, framinta , acopera cu o folie/punga plastic si se lasa min. 16 ore la temperatura camerei.
INGREDIENTE- aluat final:
- maiaua
- 1100g faina alba griu
- 600g apa/lapte
- 3g drojdie uscata
- 32g sare
- 25g unt/untura
MOD PREPARARE:
Ingredientele de mai sus se pun untr-un recipient in oridnea mai sus data si totul se framinta/malaxeaza pina cind aluatul se desprinde de pe peretii recipientului.
Aluatul trebuie sa fie moale si elastic, nu tare si batos.
Cu cit aluatul este mai hidratat cu atit el formeaza pori voluminosi si dupa copt miezul este elastic, moale si prospetimea este mai indelungata.
Aluatul obtinut se pune intr-un recipient uns cu ceva ulei, se acopera cu o foloe/punga de nailon si se lasa la dospt 3-4 ore.
Timp in care de doua ori la un intreval de ca. 30 min. se intinde si impacheteaza.
Dupa aceste procedeu, aluatul se toarna pe masa de lucru infainata si se prelucreaza mai departe dupa preferinta personala.
Eu am preparat aluatul deja de 3 ori consecutiv si de fiecare data am fost incintata de rezultat.
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss