Unt De Casa
Sursa Unt de casa
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
cca 300-400 ml „caimac” de lapte crud
200 ml apa
1 pet de 2,5 litri
Laptele muls si nefiert se pune intr-o oala si se lasa 12 ore.
Dupa acest interval se aduna „caimacul” format, si se pune intr-un borcan, care va sta la frigider pana la pregatirea untului.
Dupa acest interval se aduna „caimacul” format, si se pune intr-un borcan, care va sta la frigider pana la pregatirea untului.
Caimacul adunat in cateva zile, se pune intr-o sticla de plastic curata impreuna cu cca 200-300 ml apa. Se pune dopul pet-ului si se „bate” in pozitie orizontala, de la stanga la dreapta si invers, cca 1 ora. Bine ar fi sa aveti ceva de vazut la tv.. ca sa treaca timpul :) In cazul meu „Anatomia lui Grey” :P
Cand zerul a ramas curat (sau aproape curat, depinde de rabdarea fiecaruia), se pune compozitia din sticla intr-o sita deasa, se lasa putin sa se scurga, apoi se aseaza intr-un vas ptr frigider.
Si.. gata untul!!
Va invit la biscuiti cu unt si miere! :)