Unt De Arahide
articol scris de dragos.ghitulescu blog sagatimcudragos.wordpress.com
Ideal pentru micul dejun, dar si pentru deserturi. Aceasta reteta am descoperit-o intamplator pe net si trebuie sa recunosc ca este minunata
Ce ne trebuie
- 250 gr alune de orice fel, neprajite sau prajite foarte putin si fara coaja (mie, sincer, mi se pare mai gustos daca prajesc putin alunele) ~ un varf cutit sare ~ o lingurita ulei.
Cum facem
1. Puneti alunele si sarea in robotul de bucatarie si mixati bine pana acestea se farama si tind sa se lipeasca de marginea vasului. Opriti robotul si cu o spatula de silicon indepartati alunele de pe pereti si le impingeti catre centrul vasului.
2. Puneti uleiul si porniti iarasi robotul. La inceput o sa observati ca alunele par sa se adune formand un ghem, dar apoi se vor desface si incep sa se transforme intr-o pasta. Continuati sa mixati pana cand obtineti o consistenta cremoasa.
3. Se pune intr-un borcan si se pastreaza la frigider.
Yummy