Unt De Arahide De Casa
Sursa Unt de Arahide de Casa
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Maglavaisul portocalio-toxic care se vinde sub numele de "unt de arahide" n-a reusit niciodata sa ma convinga ca ar fi bun de ceva. Sare, resturi de alune si mult prea multe calorii, pentru a caror existenta pur si simplu nu gaseam nici o explicatie. Or fi americanii complet nebuni, ma intrebam?!
Dar, cum in timp ce eu imi puneam asemenea intrebari existentiale, Alex - mare fan - ma tot imboldea in supermarket sa cumparam un borcan, I decided to make my own!
Ridic mainile sus si ma declar invinsa... si pe deplin convinsa! Stiu ei americanii ce stiu - untul asta de arahide poate fi ceva extrem de delicios, si - in varianta home made - chiar foarte hranitor. E adevarat, calorii tot are cu caru' deci nu e indicat sa mananci un borcan odata, dar e plin de grasimi bune, nesaturate care ard colesterolul, de proteine si de tot felul de minerale. Perfect for a breakfast on the go, intins pe o felie de paine integrala!
Unde mai pui ca am facut si-o afacere buna: 1 borcan gata cumparat costa 8-9 lei, in timp ce eu am luat 300g de alune crude (nesarate!) cu 4,5 RON si din ele am umplut borcanul cu o bunatate de peanut butter!
Aliniaza urmatoarele:
- 300g arahide crude, nesarate
- 1-2 linguri de ulei de floarea-soarelui
- 2-3 linguri de apa
- un praf de sare de mare
Cum procedezi:
* Mixeaza alunele in robotul de bucatarie (la viteza maxima) pana rezulta o pasta nu foarte fina
* Adauga uleiul, sarea de mare si apa, lingura cu lingura, mixand in continuare, pana obtii consistena potrivita: tre' sa fie cremos si "tartinabil" ;)
=> 1 borcan de 400g care rezista la frigider 2-3 saptamani