Un Fel De Gulas
articol scris de BucatariaAndreei blog andreea.dorobantu.name
Sambata am luat carne pentru gulas si ma gandeam sa fac o tocanita. Dar, sotul meu nu agreeaza ideea acestui fel de mancare, asa ca am improvizat putin si a iesit ceva extreordinar.
Ingrediente: carne de gulas, 3-4 cepe, 2 morcovi, usturoi, sare, piper, busuioc, patrunjel, boia de ardei dulce, o cana de smantana
Cum am procedat?
Prima data am calit carnea in 2 linguri de ulei. Am intors carne pe o parte si pe cealalta pana a prins o crusta aurie.
Ceapa am taiat-o pestisori, si morcovul l-am dat pe razatoarea cea mare.
Am calit ceapa, am adaugat usturoiul si morcovul.
Am adaugat carnea si apa cat sa o acopere. Am pus boiaua, busuiocul si am lasat totul la fiert la foc mic.
La final am adaugat si smantana si patrunjel tocat.
Am servit alaturi de cartofi natur.