Un Fel De Diplomat Cu Piersici Si Crema Mentolata
articol scris de vdaiana blog testdaiana1.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pornind de la reteta de crema mentolata a Ionelei, in final a iesit un fel de diplomat delicios!
Totul a fost ok. La prepararea cremei am urmat exact indicatiile Ionelei.
Atata doar ca io am folosit sase fire de menta (mie imi place aroma de menta si vroiam sa se simta bine de tot) si am adaugat coaja rasa de la o lamaie.
Am vrut sa fac jumatate alba si jumatate colorata cu rosu. am pus 3 lingurite de colorant pt ca altfel era doar asa un roz palid. insa apoi crema roz nu s-a intarit, n-am putut s-o ung intre foi. aialalta originala, alba, era prea putina.
Asa ca a trebuit sa improvizez.
Am amestecat cele doua creme si am adaugat in crema un plic de gelatina, exact ca la crema de diplomat. Am mai adaugat si un pliculet de coaja de portocale de la Dr. Oetker.
Dupa ce crema s-a racit, am tapetat un bol cu bucati de pandispan, am aranjat cateva felii de piersici, am pus crema, am acoperit cu bucati de pandispan si am tinut la rece pana a doua zi.
Mai jos vedeti rezultatul.
Ceea ce din pacate nu se vede este gustul remarcabil al cremei!
E atata de placuta la gust de n-am cuvinte. Se simte un gust discret de menta, e racoroasa, parfumata si are o textura foarte placuta.