contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Un Fel De Ciorba De Porc Cu Varza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Deci cu ardeii umpluti v-am lamurit, sa vedem reteta de felul unu, ca fara zama nu se poate.

Mai intai a fost asa: cat a venit telefonul, cat costa vaccinele, ce mai e prin congelator. Ce sa fie, porc, varza murata, zic bine nene, facem un lucskcos.

Reteta, pot sa incerc sa v-o dau, dar vezi sa nu, vorba muzicienilor, no meri amu mah. Am pus la fiert carnea de porc (ea, care este). Plus ceapa verde, praz, plus legume inabusite, telina, morcov. Plus gata ca m-am culcat, era cald si pe geam intrau fulgii plopilor asa ca am facut o diversiune sa aerisesc pe alte cai.

Am adaugat varza murata tocata, ardei iute, am mancat. Si mi-am dat seama cat de tare seamana cu gulasul secuiesc. SI am hotarat brusc: ii pun si galusti. bun, dar de care? Hotarare luata, iaca si reteta: am amestecat un ou cu o lingura de gris, faina cat a cuprins maglavaisul (nu da nene neco) si am subtiat cu apa minerala rece.

Am pus cu lingura in zeama (care e asa iute ca imi iese si acum pe urechi, aveti grija daca luati ardei iuti din aia bulgaresti din Billa ca sunt nenorocire) galustile, am lasat sa fiarba, am picurat apa de la gheata, am stins focul, verdeata, ciuciu, model canci. Al batrn cica e bestiala. Daca nu ati retinut nimic, dati cu lecitina.

Si daca tot nu ma calific la castigat chestii nedumeritor de importante, din cauza retetelor cred eu, ca mai trebuie antrenat si cerebelul ca sa fie deslusite, de amorul artei, va dorim:

written after (post scriptum pentru vorbitorii de latina), nu am dat reteta in miligrame si cups ca nu am chef.