contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Un Desert Cu Zmeură La Pahar De Ziua Franței…

articol scris de papalaile blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

He, he… Cât pe ce să ratez să fac ceva bun de ziua Franței, dar uite că mi-am amintit, că tare nu era frumos din partea mea să trec cu vederea așa o ocazie.

Nu știu exact ce dulce mănâncă ei de ziua lor, dar eu m-am gândit să fac un desert la pahar, simplu și bun și mai ales răcoros. E adevărat că m-am gândit mai mult la noi, aici în România, unde e tare cald zilele astea. În Franța în schimb e mult mai rece, e de-a dreptul frig acum.

Eu am vrut să fac două porții, adică două pahare, dar mi-au ieșit trei. Pentru ele am folosit cam așa: 6 pișcoturi, 30 ml cireșată (n-am avut zmeurată), 200 ml frișcă lichidă, 200 gr cremă de brânză, 30 ml zeamă de lămâie, 30 gr de zahăr pudră, 200 gr zmeură, 50 gr ciocolată neagră.

Mai întâi am bătut frișca. Când a început să se umfle și să se întărească i-am adăugat  zahărul pudră, zeama de lămâie și imediat după si crema de brânză. Am mai mixat puțin până am obținut o cremă fină. Atenție, dacă vreți o cremă mai dulce mai adăugați zahăr. Eu nu am vrut o cremă prea dulce.

Am pus în fiecare pahar câte un pișcot rupt și am stropit cu cireșată. Apoi zmeură, cremă, ciocolată și iar zmeură…

si am continuat tot așa… Fiecare își aranjează paharul cum vrea :)

Deasupra, pe lângă bucățile de ciocolată tăiate cu cuțitul am pus și așchii de ciocolată neagră pe care le-am făcut cu ajutorul unui cuțit de curățat legumele. (Ciocolată trebuie lăsată să se aclimatizeze un pic, nu să fie rece de la frigider. Cu ajutorul cuțitului de curățat legume se fac aschii de pe lateralul ciocolatei.)

Desertul ăsta trebuie ținut câteva ore bune la frigider că să își atinga potențialul maxim.

Et voilà!

Eu l-am scos mai repede la pozat…

Și după poze am și papat un pahar.

Pe cel de-al doilea l-am bagat la congelator ca să îl răcesc mai mult și mai repede.

M-am gândit eu că un desert cu frișcă, zmeură, ciocolată și pișcoturi ar fi pe placul francezilor.

N-am avut nici un francez la îndemână, așa că nu mi-a rămas decât să-mi dau eu cu părerea.

A fost tare bun și cu cât mai rece cu atât mai bun. Perfect pentru vremea de afară, ușor și rapid de făcut.

Franța e o țară tare frumoasă și am avut ocazia să văd o dată Lyonul, iar la Paris am și stat câteva luni.

Abia aștept să mai ajung acolo…

Seară faină!


Filed under: Deserturi..., Fructe, Retetele mele... Tagged: ciocolata, ciocolata neagra, ciresata, crema de branza, desert cu zmeura, desert cu zmeura la pahar, desert la pahar, Franta, frisca, frisca lichida, piscoturi, smantana pentru frisca, Vive la France!, zahar pudra, zeama de lamaie, zmeura