Un Dejun Sănătos
Sursa Un dejun sănătos
articol scris de andreeachinesefood blog Andreea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sunt sigura ca fiecare dintre noi, cel putin o data la ceva timp se gandeste: "ce sa mananc maine dimineata la micul dejun?". Si de multe ori, ba din lipsa de timp, ba din graba, ne trezim ca suntem in drum spre servici si tot nu avem nimic pregatit pentru micul dejun. Deja covrigul cumparat dimineata din coltul strazii nu mai este suficient atunci cand ai o zi incarcata si stii ca ai nevoie de concentrare, energie si putere munca.
Astazi, va propun un mic dejun sanatos!
Acum cateva zile am primit o provocare de la Solaris, o multime de bunatati pe care pur si simplu nu am putut sa le refuz! Migdale crude, caju crud, zahar brun, unt de cocos, goji, agrise uscate, musli mix, seminte chia, quinoa, mix de seminte pentru salata, si...Dejunul Kollath Solaris!
Desi nu este deloc dificil de preparat, Dejunul Kollath iti ofera cam toti nutrientii necesari unei mese copioase pentru dimineata. Metoda Kollath permite asimilarea cerealelor fara procesare termica. Asigura un aport energetic complex si are la baza graul macinat si amestecuri de fructe uscate si seminte crude. Produsul nu contine zahar si este potrivit si pentru regimul raw vegan.
Practic, punguta cu Dejun Kollath contine grau maruntit si un amestec de seminte si fructe uscate. L-am testat si mi-a placut tare mult! Este gustos, satios si il puteti prepara in zeci si zeci de feluri! In plus, ca sa-l pregatiti, aveti nevoie de maxim...5 minute! Adica vreo 3 minute seara, si alte 2 minute de asamblat dimineata! Atat! :)
Pentru ca mie imi plac lucrurile simple, eu nu am vrut sa modific foarte mult modul de preparare de baza al Dejunului, dar am vrut sa-i dau o nota personala. Trebuie sa stiti de la inceput ca este indicat sa nu preparati Dejunul Kollath cu lactate. Dar asta nu va impiedica sa folositi alte ingrediente care va plac!
Eu astazi am ales Dejunul Kollath cu alune. Iata cum l-am preparat eu:
Intr-un bol de sticla am varsat continutul pungutei cu grau macinat, separat am pus semintele si fructe uscate.
Peste graul maruntit am adaugat lapte de cocos si orez, atat cat sa-l acopere cu un deget. Metoda de baza indica sa adaugati apa plata, insa pentru ca mie mi-a placut sa fie mai parfumat si mai consistent, am adaugat lapte de cocos si orez. In plus, pentru o textura mai interesanta am pus si o lingurita de seminte chia (pentru ca am avut si seminte chia, a trebuit sa pun mai mult lichid, in total cam 200 ml). Am amestecat usor si am dat bolul la frigider pana a doua zi de dimineata.
De asemenea, metoda Kollath indica sa punem la inmuiat de cu seara si fructele si semintele uscate. Pentru ca eu mi-am dorit si o textura crocanta, nu le-am pus la inmuiat, le-am lasat asa uscate. A doua zi de dimineata va puteti juca din nou cu ingredientele, gusturile si aromele. Puteti pune fructe proaspete, precum mere, afine, stafide, zmeura, capsune, mure...ce doriti! Iar daca doriti mai dulce, puteti pune o lingurita de miere sau o picatura de stevia. Pentru mine a fost de ajuns o jumatate de lingurita de miere.
Peste amestecul meu de grau si chia, am pus: o jumatate de lingurita de miere, 1 lingurita scortisoara, amestecul de fructe si seminte uscate, si o jumatate de banana.
Dupa cum va spuneam, optiunile sunt foarte multe, deci nu aveti decat sa alegeti dintre ele! :)
Si daca inca nu v-am covins cu acest Dejun Kollath, va mai spun si alte beneficii ale lui:
-este bogat in enzime care inlesnesc digestia
-contine vitamine, in special cele de tip B
-are in compozitie antioxidanti, care duc la eliminarea radicalilor liberi si protejeaza corpul de boli
-confera energie si pofta de viata
-ofera stralucire parului si fortifica unghiile
-este satios si face sa dispara senzatia de foame falsa specifica diminetilor
-creste rezistenta la stres
Deci? Voi maine ce mancati la micul dejun? :)