contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Uleiul De Jojoba - Aurul Cosmeticii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Multe dintre produsele cosmetice care se gasesc in comert contin substante chimice care imita structura naturala a celulelor epidermei. Pentru ca tenul absoarbe rapid substantele cu care intra in contact, este indicat ca lotiunile aplicate pe piele sa fie de origine naturala. Din aceasta perspectiva, uleiul de jojoba este unul dintre cele mai curate si nutritive uleiuri vegetale.
 
 
 
 
Jojoba este un arbust ce creste in deserturile din America. Din frunzele acestei plante se extrage cu usurinta uleiul de jojoba. Textura uleiului de jojoba il face aparte, semanand mai curand cu o ceara lichida decat cu un ulei - o ceara fara miros, fara culoare si care nu se oxideaza. Ceea ce-l face unic, faţă de alte uleiuri obţinute din seminţe, este că uleiul de jojoba este structural şi chimic similar cu sebumul uman, produs de glandele sebacee ale pielii.
 
 
Beneficii
Uleiul de jojoba este non-toxic si non-alergenic. De asemenea, nu este iritant, astfel incat poate fi folosit in siguranta in jurul ochilor si pe piele. In plus, nu ofera senzatia de piele grasa atunci cand este aplicat pe tegumente, asa cum se intampla in cazul altor tipuri. De altfel, uleiul de jojoba este singurul ulei recomandat si pentru tenul gras, regland secretia de sebum.
Conține acid miristic, cu proprietăți antiinflamatoare, de aceea este un adjuvant foarte bun în tratarea psoriazisului și eczemelor.
Ca ulei de masaj, se întinde bine fiind suficientă folosirea unei cantități mici de ulei. Se recomandă a fi combinat cu alte uleiuri precum cel de migdale dulci sau cel din sâmburi de struguri
Este un ulei foarte bun pentru păr și se folosește în măștile adresate unor probleme precum seboreea, mătreața, vârfurile uscate și deteriorate (puteți chiar folosi uleiul de Jojoba ca atare, direct pe vârfuri, lăsând să acționeze 5-10minute și apoi limpezind).
Totodata, uleiul de jojoba actioneaza ca un filtru solar cu indice 5, protejand pielea de radiatiile UV.
Prin formula sa delicata, uleiul de jojoba este adecvat si ingrijirii copiilor.
 
Il puteti achizitiona din magazinele bio.