Ulei Aromat
Sursa Ulei Aromat
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Va spuneam ca la muschiuletul de porc cu sos de mustar am folosit un ulei de masline cu ardei iute. Fiindca sezonul salatelor a sosit, e timpul sa va dau mai multe detalii despre acest ulei pe care l-am pregatit pentru prima data in casa. Pana acum mai cumparam cate o sticluta cu ulei cu diverse arome, dar m-am gandit ca e mult mai simplu sa-l fac homemade. Fiind prima data, n-am folosit multe condimente, dar pe viitor vom varia aromele :)
Am folosit:
- 250 ml ulei de masline extravirgin
- 3 ardei iuti uscati, cu tot cu seminte
- 2-3 catei de usturoi
- 2 sticlute de 125ml
Sticlele in care vom pune uleiul trebuie sa fie foarte bine spalate si uscate.
Indesam ardeii intr-o sticla, nu-i problema daca se mai sfarama, iar cateii de usturoi ii bagam si pe ei in cealalta sticla. Cum sticlutele folosite aveau gatul ingust, am taiat unii catei pe jumatate. Umplem sticlele astfel pregatite cu uleiul de masline si le lasam sa stea linistite vreo 2-3 saptamani.
Dupa acest timp, putem folosi uleiul care devine foarte aromat si picant in salate, mancaruri, sosuri.
Alte condimente pentru aromarea uleiului ar fi: crengute de rosmarin, cimbrisor, busuioc, oregano, boabe de piper, cum la fel de bine merg si amestecuri din acestea.