contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ulei Aromat. Otet Aromat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Sunt sigura ca ati remarcat pe rafturile supermarket-urilor uleiul si otetul aromat... ce-i drept la niste preturi cam piperate. In ciuda pretului eram foarte doritoare sa am asa ceva in casa. Asa ca... dupa ce am studiat cu atentie etichetele m-am apucat si mi-am facut propriul otet si ulei aromat. Si sunt foarte, foarte multumita de rezultat!


Ingrediente ulei aromat:
  • 300 ml ulei de masline extravirgin
  • 2 crengute rozmarin
  • 4-5 catei de usturoi

Ingrediente otet aromat:
  • 300 ml otet din vin rosu
  • 5-6 ardei iuti

Nu o sa va vina sa credeti dar partea cea mai grea la aceasta reteta a fost sa ma hotarasc ce arome sa aiba uleiul si otetul. Dupa mai multe combinatii virtuale, m-am oprit in cele din urma asupra rozmarinului si ardeilor iuti (si acum este momentul sa ma laud cu plantele mele aromatice).
Deci: in sticluta cu ulei am pus crengutele de rozmarin si cateii de usturoi intregi si curatati de coaja. In sticluta cu otet am pus ardeii iuti, spalati si uscati. Sticlele astupate le-am lasat la aromatizat timp de 2 saptamani in camara (sau orice alt loc intunecos si cu temperatura constanta).
Se foloseste in special la salate, in diferite sosuri si la marinarea carnurilor.
Atentie! Uleiul si otetul aromat expira mai repede decat produsele similare pe care le gasiti in comert, de aceea este recomandat sa fie consumate in maxim 2-3 luni de zile.
Sfatul meu: preparati cantitati cat mai mici, astfel puteti incerca mai multe combinatii si nici nu riscati sa expire!


Articol recomandat de http://thegreenfoot.blogspot.com/2009/11/ulei-aromat-otet-aromat.html