Tzatziki
articol scris de gratziela blog gratziela-retete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mult timp am auzit de această reţetă, dar niciodată nu am încercat reţeta la mine în bucătărie. Şi pentru că zilele călduroase au sosit şi pe meleagurile noastre, m-am gândit că este minunat acest dressing peste nişte legume la abur sau chiar salate de crudităţi.
Ingrediente:
4 castraveţi spălaţi şi curăţaţi de coajă
1 căpăţână de usturoi uscat
200 ml iaurt gras de capră (sau alt iaurt gras)
50 ml ulei de măsline
sare
Preparare:
Mixează într-un blender usturoiul cu 1 linguriţă de apă şi puţină sare. Adaugă uleiul ca pentru maioneză şi mai mixează până ce se încheagă maioneza. Răstoarnă în blender castraveţii tăiaţi felii şi mai mixează până se obţine o pastă destul de fină.
Acum poţi să adaugi iaurtul. Este de preferat ca iaurtul să fie de capră, dar dacă nu ai, pune un iaurt mai gras pentru ca să-ţi iasă o cremă untoasă. Mixează până se încorporează toate acestea.
Răstoarnă crema în boluri cu capac şi aşează-le la rece în frigider pentru o oră, după care, poţi să scoţi crema şi să te înfrupţi din ea alături de ce legume doreşti. Simţi mirosul proaspăt de castraveţi ce parcă acum ţi-a invadat bucătăria şi-a pus stăpânire pe ea? Lasă-ţi musafirul să se bucure ce această mică victorie precum ciocănitoarea cea moţată care scormoneste meticulos în coaja bătrânului nuc din curte, căci legumele pictate-n farfurie se vor bucura de compania lui, iar zarva copiilor din uliţă îţi dă de veste că este vacanţa.