contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tutorial Cum Glazuram Un Tort Cu Glazura De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Glazura:
50 gr. zahar
150 ml. lapte
200 gr. ciocolata amaruie (58% continut  unt de cacao)
50 gr. unt
Toate ingredientele se topesc, amestecand la foc mic, apoi glazura se raceste sa fie putin de tot calda inainte de a glazura tortul sau prajiturile :)
Cand glazurati un tort e important sa fie imbracat cu crema pe toata suprafata si sa fie rece, cel mai bine este sa glazurati tortul care a stat in frigider cel putin timp de 4 ore !
Tortul il montati pe un platou de dimensiunea tortului, eu l-am asamblat pe fundul de la tava in care am copt blatul intoarsa pe partea cealalta ca sa nu o zgarai  cand tai tortul, astfel pastrandu-i nevatamata partea interioara a tavei in care coc blatul :)
Se poate face un platou rotund din carton si imblaca cu folie de aluminiu.
Inainte sa pun primul blat pe platou eu il ung cu putina crema, ca sa nu fuga tortul de pe el si sa se prinda bine de platou.