Turtite Cu Mar Si Dulceata De Trandafiri
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
mal
Imi era tare dor de ceva dulce cu mar si scortisoara...in consecinta am improvizat un aluat de turtite cu mar. Faina (cca 300g)am desfacut-o cu apa pana am obtinut consistenta unei compozitii putin mai groasa ca cea de clatite...am adaugat 2 oua , un praf de sare si un varf de cutit de bicarbonat.
Merele curatate le-am dat pe razatoare, am adugat 3 linguri de zahar si jumate de lingurita de scortisoara, le-am lasat putin sa-si lase sucul, apoi le-am adaugat peste compozitie. Rezultatul a fost un aluat destul de lichid si suficient de solid :)) asa cum se poate vedea in poza :
Am pus ulei la incins in tigaie ...iar turtitele le-am pus cu polonicul straduindu-ma sa le fac aproximativ egale.
Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti le-am scos pe prosop de hartie ca sa se scurga uleiul. Aici am o mica obiectie...desi sunt deosebit de gustoase si se fac atat de simplu, au tendinta sa absoarba cam mult ulei, chestiune cu care , eu personal, nu ma prea impac. :(
Drept pentru care m-am luptat sa scot uleiul din ele presandu-le intre servetele :D...
Oricum, le-am venit de hac si asa uleiose :))
Le-am montat pe farfurie in straturi cu scortisoara si gem de trandafiri. Cand le-am servit aproape nici nu se mai simtea uleiul ...deci merita efortul :)
Incercati ! :)