contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Turte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa o lunga perioada de absenta din blogosfera, incerc sa reiau treptat toate activitatile, printre care si Provocarea Secreta, care mie mi-a fost si-mi este tare draga :) Cu atat mai mult m-am bucurat sa revin in aceasta provocare, mai ales luna asta, cand gazda este Paula, al carui blog vi-l recomanda cu drag!
Paula mi-a dat la rasfoit blogul unei craite in bucatarie, de unde am ales aceste minunate turte!

Ingrediente:
500 g faina alba
1 lingurita bicarbonat
1 cana lapte batut
½ lingurita sare


Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut, amestecand continuu, si framantand un altuat elastic ca cel de paine. In functie de tipul de faina folosit, cantitatea de lapte batut poate varia, de aceea este bine sa fie pus treptat.
Aluatul format l-am lasat la dospit cca jumatate de ora, apoi am impartit cantitatea in 2 bile, pe care le-am aplatizat si le-am copt intr-o cratita teflonata neunsa, pusa pe aragaz, la foc potrivit. Am copt turtele pe ambele parti, apoi le-am scos si le-am lasat sa se raceasca putin.
Au mers de minune alaturi de o cana de lapte batut, dar la fel de gustoase sunt si langa o fripturica sau o ciorbita!