Turte
articol scris de truedelights blog
Ti-e dor de mirosul de turte calde, umflate, rotunde,minunate, asa cum cocea pe plita bunica sau mama? Vrei sa simti din nou mirosul imbietor in toata casa? Nu-ti ramane decat sa intri in bucatarie si sa te pui pe framantat! Daca nu ai curajul necesar…dar vrei sa-ti satisfaci totusi pofta…iata un motiv destul de bun sa-ti bucuri bunica sau mama cu o vizita. Ia-ti o zi libera si petrece-o in mirosurile copilariei,depanand amintiri alaturi de fiintele dragi. Ce poate fi mai placut? Ce zici? Ti-am facut pofta de bucatarit sau de o vizita?
INGREDIENTE:
500 g faina, 300 ml apa calduta, 15 g drojdie proaspata,
1/2 lingurita sare,3 linguri ulei.
PREPARARE:
Faina se cerne intr-un bol; se face o adancitura in mijloc si se adauga sarea, uleiul si drojdia dizolvata in putina apa. In continuare se adauga restul de apa, putin cate putin si se framanta aluatul pana cand se desprinde de pe maini. Se lasa la dospit aprox. o ora, in loc cald.
Se dau forma turtelor si se coc pe aragaz ,intr-o tigaie antiaderenta din teflon. Pentru un gust mai bogat ,turtele se pot umple cu branza rasa.
Pur si simplu minunate! Nu ai cum sa refuzi asa ceva!