Turte Cu Tarate
Sursa Turte cu tarate
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca tendinta este de a manca putina paine , m-am gandit sa fac niste turte cu tarate, ceva intre saleurile alea coapte in forma pe aragaz si turta clasica, coapta pe plita. Au iesit minunate adica foarte , foarte subtiri si s-au copt tare bine, foarte bune la gust ,crocante si pot inlocui cu succes o gustare(un pachetel la serviciu) sau pot fi mancate langa ciorba sau orice fel de mancare.
Asadar, am facut un aluat din jumatate de kilogram de faina amestecata cu tarate (faina de grau 650 = 2oo grame ,tarate de grau = 300 grame), sare, un pliculet cu drojdie uscata, 1 lingurita de zahar si 2 linguri ulei de masline. L-am lasat la dospit o jumatate de ora.
Arata cam asa
L-am impartit in 20 de bucati si fiecare bucata am intins-o pe planseta
Foile se intind foarte, foarte subtiri, datorita uleiului din compozitie, cu conditia sa le intindeti de la mijloc catre margine si sa le tot intoarceti,la fiecare intoarcere iar le intindeti , pana cand sunt foarte subtiri. Eu nu le-am dat forma regulata, le-am lasat asa cum s-a intins aluatul.
Le-am copt in tigaia de clatite, din fonta groasa, cam cate un minut pe fiecare parte. S-au rumenit foarte frumos
Asa am rezolvat problema painii, fac aceste turte cam de doua ori pe saptamana,sunt suficiente pentru doua persoane, pe saturate.