Turte Cu Caşcaval şi Spanac
articol scris de Povestelnicul blog povestigustoase.com
De câte ori treceam pe lângă ele prin market, de atâtea ori îmi apărea gândul “oare cum or fi fiind ele la gust dacă arată aşa de bine”. Şi iată că într-o bună zi cu soare, găsindu-mă tête à tête cu aceste pite mici, albe ca laptele şi pufoase ca pâinea de casă, ştiind că nu prea am timp ca să-mi gătesc un curcan umplut, le-am pus în cărucior. Şi până am ajuns cu căruciorul la casă, în el s-au şi pitulat acelea fără de care pitele s-ar fi simţit singuratice, peste câteva ore, în stomacul Povestelnicului. Deci, pentru o gustare rapidă am avut nevoie de:
5 pite
4 căţei de usturoi
6 şampinioni medii
100g caşcaval
o ceapă medie
400 g spanac conservat
1 linguriţă paste de tomate
ulei
sare
Am înfierbântat uleiul din tigaie, am pus în el ceapa tocată şi am înmuiat-o puţin. În acest moment ciupercile tăiate în patru erau deja la gril. Vor sta acolo cam 10 min.
După am tocat usturoiul
şi l-am pus peste ceapă.
Am amestecat bine, ca usturoiul să-şi desfacă buchetul aios şi am adăugat spanacul şi puţină sare. L-am prăjit, amestecând, cam 10 min.
Când ciupercile au început să se rumenească, le-am scos din cuptor.
După ce-am stins focul sub tigaie, am purces la pregătirea pitelor. Deoarece erau foarte subţiri, le-am secţionat nu chiar la jumătate de grosime, ci puţin mai sus, lăsând şi o buză în exterior, că să se ţină mai bine umplutura.
Caşcavalul l-am tăiat felii.
Pe urmă, am desenat pita. Un strat de spanac, un strat de ciuperci şi un strat de caşcaval.
Şi aici, cel de era alături, a zis că n-ar strica să ungem pitele cu nişte sos. De aceea am amestecat vitejeşte o linguriţă de pastă de tomate cu două de ulei de măsline.
Cu acest sofisticat sos am uns capacele la pite după ce-au stat sub gril cam 5 minute. După asta le-am mai dat odată la gril pentru încă 5 minute, ca să se topească definitiv caşcavalul.
Bun a fost.