Turta Dulce
Sursa Turta dulce
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Consider ca anul asta am fost foarte cuminte, si de aceea nici nu-mi inchipui ca nu va bate si la usa mea :P
Si ca sa-l ademenesc mai bine, ii ofer niste turta dulce si buna!!! Responsabila de reteta este draga de Adina aka Cat's Kitchen, caruia ii multumesc!! Sper sa ii placa si ei stradaniile mele.. din pacate nu am atat de multa rabdare ca ea :)
Ingrediente:
500 g faina + 100
g
150 g zahar pudra
2 oua
125 g miere
150 g unt
1/2 plic praf de
copt
1 lingurita
scortisoara macinata
1 jumatate
lingurita ghimbir macinat
1 esenta
portocale
Glazura:
1 albus de ou
250 g zahar pudra
1 lingurita zeama
de lamaie
inimioare de
zahar
bastonase
colorate
Aluatul l-am
pregatit cu o zi inainte.
Untul taiat
cubulete, impreuna cu mierea le-am topit la microunde, lasand treptat cate 1
minut. Cand compozitia s-a topit, am scos bolul si l-am lasat putin sa se
racoreasca, apoi am amestecat.
Ouale le-am mixat
impreuna cu zaharul cca 5 minute.
Faina am
amestecat-o cu praful de copt, scortisoara si ghimbirul. Am facut o adancitura
in mijlocul fainii, si am pus ouale impreuna cu zaharul, apoi mierea si untul.
Am amestecat totul cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi am framantat cu mana.
La mine aluatul a
mai cerut inca vre-o 100 g faina.. acum e in functie si de tipul fainii.. de
greutatea oualor..
Aluatul obtinut
l-am impartit in doua bilute, pe care le-am pus in folie alimentara si le-am
dat la frigider pana a doua zi.
A doua zi, am
scos aluatul din frigider cu cca o ora inainte de a incepe operatiunea.
Am pudrat cu
faina masa de lucru, am luat una dintre bile, am framantat-o putin, apoi am
intins-o cu sucitorul. Pentru a putea manevra mai usor aluatul, am presarat
faina pe el. Foaia de aluat am lasat-o de cca 3-5 mm. Am decupat stelute si
inimioare, pe care le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Am dat
tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, ptr cca 15 minute. Pentru a nu se
arde marginile, eu am pus tava pe primul raft de sus.
Pentru a termina
mai repede, eu am lucrat cu doua tavi in paralel. Cand prima tava a fost gata,
am bagat-o pe a doua la cuptor. Turta din prima tava am lasat-o sa se raceasca,
apoi am transferat-o pe un grilaj. Am lasat stelutele si inimioarele pana a
doua zi, cand le-am ornat.
Am mixat albusul
timp de 2 minute, apoi am adaugat pe rand cate o lingura de zahar si zeama de
lamaie, mixand continuu. Compozitia este buna, cand devine densa, iar varfurile
formate la mixare isi pastreaza forma timp de 15 secunde.
Cu ajutorul unei
pungi intepate in colt cu o scobitoare am facut diverse modele. Si ptr ca am
vrut si niste turtite mai albe, am diluat cu putina apa compozitia de albus, si
am umplut inimioarele, apoi am presarat bastonase colorate sau inimioare.
Sa poftesc la o turta dulce!!