Turta Dulce
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
400 g faina
50 g unt
200 g zahar
1 ou
1 ceasca miere de albine
1 lingurita ghimbir proaspat dat prin razatoare
1/4 lingurita cuisoare
1/4 lingurita nucsoare
1/4 lingurita scortisoara
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita de sare
Pentru decor:
1 lingurita lamaie amestecata cu o ceasca de zahar pudra, bombonele pentru decor
PREPARARE:
Pentru inceput amestecam intr-un bol ingredientele solide : faina, sare, ghimbir, nucsoare, cuisoare, bicarbonat, scortisoara.
In alt vas frecam untul cu zaharul si mierea de albine. Adaugam apoi un ou si amaestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Integram in aceasta compozitie ingredientele solide. Obtinem un aluat care trebuie sa fie putin moale. Il framantam 1 minut, il punem intr-o folie si il dam la frigider pentru o ora. Eu am intins aluatul cu mana in folie astfel incat sa il intind mai usor cand este rece.
Dupa o ora intindem aluatul pe o plansa tapetata cu faina. Trebuie sa punem faina si pe sucitor, sau il invelim in folie de celofan, sa nu se lipeasca aluatul.
Foaia intinsa va avea o grosime de 5 mm. Decupam cu formele de biscuiti.
Formele de turta dulce le punem intr-o tava in care am pus foaie de copt si le dam la cuptorul preaincalzit la 200°C pentru 10 minute. Le scoatem din cuptor si le decoram cu un amestecul de zahar si lamaie, peste care putem pune bombonele, sau le lasam fara desene. Daca aveti creioane speciale puteti sa le desenati diverse modele.
Pofta buna!