Turta Dulce
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Va salut cu prietenie, le multumesc mult celor mi-au lasat comentarii in luna august si sper c-ati petrecut o vara insorita si la propriu si la figurat. :)
Complotam in sinea mea, sa-mi fac o intrare cu surle si trambite :))) insa in final, am optat pt o intrare discreta, dar cu un succes garantat printre cei mici si dragalasi.
- se incinge cuptorul la 375F
- 100ml apa calda+ 500g zahar+ 200g miere se amesteca pana se topeste zaharul
- in compozitia de mai sus se adauga 1 lingurita de bicarbonat de sodiu + 2 oua + 2 lingurite de scortisoara
- urmeaza 1 kg de faina si se framanta totul pana se obtine un aluat compact
- se lasa deoparte minim 8 ore, maxim 12
- se imparte aluatul in 4 bucati, se vor intinde rand pe rand in cate o foaie
- se presara cu nuca tocata grosier si optional stafide (nu exageram cu cantitatile ), se apasa putin nucile si stafidele sa se ''ataseze'' de aluat
- se ruleaza si se aseaza fiecare sul intr-o tava tapetata cu hartie de pergament ori doar unsa bine cu ulei
* aluatul nu este foarte prietenos insa cu putina insistenta devine maleabil. Dupa ce am rulat sulul, l-am strans delicat, l-am rostogolit putin pe masa, iar strans, ideea este sa lipesc umpltura cat mai bine de aluat
- se coace pt 40-45 de minute sau pana s-a rumenit frumos si scobitoarea iese uscata
- cand s-a racit, se taie in felii de subtirele si se tine intr-un cookie jar.
- se poate tine si in congelator si cand aveti musafiri neasteptati se dezgheata in secunde, se feliaza si se servesc langa o ceasca cu cafea aburinda.