Turta Dulce Si O Provocare De La Dr.oetker
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un nou colet cu bunatati si o noua provocare din partea
prietenilor dragi de la Dr.Oetker care ne invita sa prajiturim in cadrul
campaniei ”Iarna asta, dorințele tale se
îndeplinesc!” eu va invit si pe voi dragi
prieteni, sa va alaturati deoarece impreuna putem castiga multe premii .
M-am uitat peste retetar
si pentru Craciun, mi-am ales sa pregatesc turta dulce (cu mici modificari).
Ingrediente:
1 kg faina
325g zahar
1 praf de copt Dr.oetker
½ lingurita bicarbonat de sodiu
2 oua intregi +2 galbenusuri
2 linguri cu farf, untura de porc
3 linguri mari cu miere de albine
2 lingurite mix pt turta dulce
200 ml apa
Royal Icing de la Dr.Oetker
325g zahar
1 praf de copt Dr.oetker
½ lingurita bicarbonat de sodiu
2 oua intregi +2 galbenusuri
2 linguri cu farf, untura de porc
3 linguri mari cu miere de albine
2 lingurite mix pt turta dulce
200 ml apa
Royal Icing de la Dr.Oetker
coloranti alimentari
bombonele
Intr-o craticioara topim 3 linguri de zahar, pana
devine aramiu, apoi il stingem cu apa. Lasam sa fiarba, la foc mic, pana se
topeste zaharul caramelizat, dupa care dam siropul la rece.
Intr-un bol mai mare, adaugam faina , praful de copt si bicarbonatul,condimentele, restul de zahar,ouale,mierea si untura. Amestecam bine toate ingredientele, apoi adaugam siropul si framantam pana ce aluatul este bine legat. Punem aluatul in folie si-l dam la frigider pentru 12h.
Portionam aluatul in 4 si rand pe rand scoatem din frigider cate o portie, o framantam putin inainte apoi intindem o foaie groasa de 4-5 mm. Decupam diferite forme , pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem turta 9-10 minute la 170*, trapta 3 cuptor elecric. Le lasam pe gratar la racit.
Pentru ornat am folosit Royal Icing de la Dr.Oetker (pe care l-am preparat conform instructiunilor de pe ambalaj), l-am inpartit in 4 boluri si cu ajutorul colorantilor alimentari, am optinut glazura colorata pentru turta. Dupa glazurare si ornare , lasam la uscat cateva ore, dupa care se pot servi.
Intr-un bol mai mare, adaugam faina , praful de copt si bicarbonatul,condimentele, restul de zahar,ouale,mierea si untura. Amestecam bine toate ingredientele, apoi adaugam siropul si framantam pana ce aluatul este bine legat. Punem aluatul in folie si-l dam la frigider pentru 12h.
Portionam aluatul in 4 si rand pe rand scoatem din frigider cate o portie, o framantam putin inainte apoi intindem o foaie groasa de 4-5 mm. Decupam diferite forme , pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem turta 9-10 minute la 170*, trapta 3 cuptor elecric. Le lasam pe gratar la racit.
Pentru ornat am folosit Royal Icing de la Dr.Oetker (pe care l-am preparat conform instructiunilor de pe ambalaj), l-am inpartit in 4 boluri si cu ajutorul colorantilor alimentari, am optinut glazura colorata pentru turta. Dupa glazurare si ornare , lasam la uscat cateva ore, dupa care se pot servi.
Pofta buna !