Turta Dulce Figurine
Sursa Turta dulce figurine
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am pregatit aceste figurine, pentru colindatori si uratori,iar reteta este identica cu ce-a de la casuta de turta dulce. Au avut mare succes la copilasii care au venit cu colind-ul, mi-au mai ramas J va servesc si pe voi daca va plac .
Timp de pregatire: 2 zile
Ingrediente:
Aluat:
1 kg faina
325g zahar
1 praf de copt
½ lingurita bicarbonate de sodium
2 oua intregi +2 galbenusuri
2 linguri cu farf, untura de porc
3 linguri mari cu miere de albine
2 lingurite mix pt turta dulce
200 ml apa
Royal icing:
100g albus de ou
500g zahar pudra (cumparat)
coloranti alimentari
bomboane
Mod de preparare:
In prima zi pregatim aluatul. Intr-o craticioara topim 3 linguri de zahar, pana devine aramiu, apoi il stingem cu apa. Lasam sa fiarba, la foc mic, pana se topeste zaharul caramelizat, dupa care dam siropul la rece.
Intr-un vas incapator adaugam faina , praful de copt si bicarbonatul,condimentele, restul de zahar,ouale,mierea si untura. Amestecam bine toate ingredientele, apoi adaugam siropul si framantam pana ce aluatul este bine legat. Punem aluatul in folie si-l dam la frigider pentru 24h.
Framantam putin aluatul si intindem o foaie groasa de 4-5 mm. Decupam diferite forme , pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem turta 12 minute.
Pentru ornat ne vom folosi de Royal Icing.
Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat. Se obtine o spuma foarte consistenta. Punem spuma in pos si ornam cu alb tot ce dorim cu aceasta culoare. Lasam figurinele aprox. 2 h la uscat, timp in care preparam culorile pe care dorim sa le folosim. Le punem in pungi separate (vezi foto) si ornam figurinele dupa preferinta. Pentru aspect folosim si bombonele colorate. Lasam figurinel insirate pe tavi/plansete, peste noapte la uscat.
Pofta buna !
Timp de pregatire: 2 zile
Ingrediente:
Aluat:
1 kg faina
325g zahar
1 praf de copt
½ lingurita bicarbonate de sodium
2 oua intregi +2 galbenusuri
2 linguri cu farf, untura de porc
3 linguri mari cu miere de albine
2 lingurite mix pt turta dulce
200 ml apa
Royal icing:
100g albus de ou
500g zahar pudra (cumparat)
coloranti alimentari
bomboane
Mod de preparare:
In prima zi pregatim aluatul. Intr-o craticioara topim 3 linguri de zahar, pana devine aramiu, apoi il stingem cu apa. Lasam sa fiarba, la foc mic, pana se topeste zaharul caramelizat, dupa care dam siropul la rece.
Intr-un vas incapator adaugam faina , praful de copt si bicarbonatul,condimentele, restul de zahar,ouale,mierea si untura. Amestecam bine toate ingredientele, apoi adaugam siropul si framantam pana ce aluatul este bine legat. Punem aluatul in folie si-l dam la frigider pentru 24h.
Framantam putin aluatul si intindem o foaie groasa de 4-5 mm. Decupam diferite forme , pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem turta 12 minute.
Pentru ornat ne vom folosi de Royal Icing.
Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat. Se obtine o spuma foarte consistenta. Punem spuma in pos si ornam cu alb tot ce dorim cu aceasta culoare. Lasam figurinele aprox. 2 h la uscat, timp in care preparam culorile pe care dorim sa le folosim. Le punem in pungi separate (vezi foto) si ornam figurinele dupa preferinta. Pentru aspect folosim si bombonele colorate. Lasam figurinel insirate pe tavi/plansete, peste noapte la uscat.
Pofta buna !